1. Наука
  2. Видання
  3. Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил
  4. 1(50)'2017
  5. Особливості дезактивації продуктів харчування при забрудненні радіоактивними речовинами при аваріях на радіаційно-небезпечних об'єктах

Особливості дезактивації продуктів харчування при забрудненні радіоактивними речовинами при аваріях на радіаційно-небезпечних об'єктах

А.В. Писарєв, А.Ф. Лазутський, С.А. Тузіков
УДК 699.85:351.862
Мова статті: українська
Анотації на мовах:

У статті розглянуто характер радіоактивного забруднення харчової сировини рослинного і тваринного походження, продуктів харчування та обґрунтовано особливості та способи дезактивації їх під час ліквідації наслідків аварій на радіаційно-небезпечних об’єктах.
Ключові слова: радіоактивне забруднення, закон природного радіоактивного розпаду, активність радіонуклідів, дезактивація, коефіцієнт дезактивації
Інформація про авторів публікації:
Бібліографічний опис для цитування:
Писарєв А.В. Особливості дезактивації продуктів харчування при забрудненні радіоактивними речовинами при аваріях на радіаційно-небезпечних об'єктах / А.В. Писарєв, А.Ф. Лазутський, С.А. Тузіков  // Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил. – 2017. – № 1(50). – С. 143-146.